Funktionell Bio-Analys

  • Med FBA har vi idag möjligheten att med enkelhet och precision skapa balans i kroppen på cellnivå. Funktionell Bio-analys (FBA) är en vetenskapligt baserad  teknik som hjälper utövaren att hitta en naturlig väg till kroppens största behov. FBA  är en behandlingsform med utgångspunkten att alla människor består av ett fascinerande energiskt och neurologiskt system. Målet med FBA är att upptäcka näringsbrist och sedan leverera endast de kosttillskott som påverkar många metaboliska funktioner samtidigt. Genom att använda näringsämnen med denna effekt kommer hälsan återställas på bästa sätt, på minsta möjliga tid och med minst antal behandlingar.

Var ska jag börja?” undrar man i desperation. “Ska jag avgifta min lever? Rengöra min tarm? Eliminera mina födoämnes allergier? Balansera mina hormoner? Fixa mitt sockerbegär? Vad gör jag åt min sömnlöshet, ledvärk, migrän, och känslan av kryp i benen? Kan alla dessa symptom på något sätt hänga samman? ”

Har man redan övergett den traditionella medicinska synsättet med sitt beroende av receptbelagda läkemedel, är man kanske fortfarande lika förvirrad och besviken inom naturmedicin, då processen är arbetskrävande, tidskrävande och dyr. “Det måste väl finnas en bättre lösning till allt det här?”. Det var i detta sammanhang som Functional Bio-analys (FBA) utvecklades och boken ”Hope for Health” skrevs.

Dr Scott Monk, författare till Hope for Health och grundaren av Functional Bio-analys (FBA), har behandlat patienter holistiskt under de senaste 15 åren. Dr. Monk studerade i detalj kroppens komplexitet med varje patient och började ställa frågor. Varför är det så att människor reagerar olika på samma problem? Varför har de med samma virus olika symptom? Den ena får utslag och feber, medan den andra personen blir illamående och får ledvärk. Varför lider en familjemedlem av migrän medan de andra syskonen mår bra?

Det har visat sig att de flesta människor lider av i stort sett samma saker, som ofta uttrycks på olika sätt. Hormon obalanser, inflammatoriska reaktioner, toxicitet i vävnader/mjukdelar och blodsocker abnormaliteter är högst upp på listan. Efter år av studier, förstod Dr Monk att kroppen har ett prioritet system – kroppen vet vad den vill ha hjälp med först. “Eftersom hjärnan redan har all information om kroppen,” spekulerade Dr Monk ”så borde det finnas ett sätt att upptäcka denna prioritering och tillämpa behandling därefter.” Denna spekulation visade sig vara korrekt.

Funktionell Bio-analys är en vetenskapligt baserad teknik, inom komplementär medicin,  som hjälper kunniga utövare att navigera i det naturliga övervakningssystemet som finns i alla människor. Det primära målet med FBA är att följa kroppens neurologiska samt energi vägar för att utvärdera kroppens behov. Med FBA, kan utövare följa specifika steg för att hitta de näringsämnen en patients kropp behöver mest, de så kallade primära näringsämnena.

För närvarande finns det bara en metod som gör det möjligt för en utövare att utnyttja FBA till dess fulla potential, nämligen manuell muskeltestning. Även om muskeltestning är fast förankrad i neurologi och grundläggande för kropps reflexer, så talas det illa om och är fortfarande tabu för många. Trots detta, så är vissa nyfikna nog att undersöka processen för sig själva och upptäcker att precisionen i manuell muskeltestning, tillsammans med kraften av FBA, kan ge hopp om hälsa till de som behöver det mest.

Vi har insett att stress är en naturlig del av livet,helt utan stress skulle det ej ske någon utveckling.
Vårat mål är att få din stressnivån så låg att hälsa infinner sig,och att kroppen åldras i ett långsammare tempo.
Mer om Fba här.

Posted in Okategoriserade.