Trött/Orkeslös

Trött och Orkeslös?

Visste du att vitaminer och mineraler är avgörande för kroppens energiproduktion?

För att en kropp ska ha någon energi överhuvudtaget krävs det att kroppen har vitaminer och mineraler. Bra depåer och rätt mängd av dessa ämnen skapar de nödvändiga energierna, signalerna, informationerna i nervsystemet, dom skapar även balans i energisystemet, kapaciteten att hantera belastningar (stress), och självläkning-balans (homeostas).

Dåliga depåer och låga nivåer av dessa ämnen är direkt relaterad till sämre funktion på immunförsvaret, hjärnan, näringsupptaget och självläkningens reparation (homeostas).

-Så det bästa är att använda ett ”multivitamin/mineral” tillskott?

-I dom flesta fall Nej.

För dem med funktionella obalanser, kommer förmodligen en multi-vitamin
inte att hjälpa. I fallet med autoimmuna sjukdomstillstånd kan det till och
med bli värre. Multi-vitaminer är bara effektiva för friska människor
eller de som har allvarlig näringsbrist.

Faktum är att för mycket av en bra sak kan bli en dålig sak.
Mer info om tillskott vid ett senare tillfälle.

“Mineraler, spårämnen och vitaminer kan inte fungera var för sig utan står hela tiden i relation till varandra. Därför är balansen mellan dem viktig, och genom att tillföra högre doser av specifika näringsämnen kan man återställa normal funktion vid många obalanser. Detta är basen i Modern Näringsterapi (Funktionsmedicin), vilket handlar om om hur man kan använda vitaminer och mineraler i optimala doser för att återställa ohälsa – dvs obalanser.” -Dr Sanna Ehdin

Det är viktigt att lyfta denna grundläggande kunskap om vitaminer och mineralers betydelse, då sämre näringsstatus är direkt relaterad till sämre funktion på immunförsvaret, hjärnan, näringsupptaget och självläkningen i kroppen. Idag kan vi nämligen äta oss mätta gång på gång – utan att kroppen får tillräckligt med näring… Övergödning och undernäring är tyvärr verklighet.

 

Posted in Blog.